Avan syntymä

"Kerron ensin taustaa: 19.12 lapsiveden meno epäily, oli tullut kirkasta limaa ensin vuorokausi ja sit holahteli vettä mutta lapsivesitesti oli negatiivinen. Vauva syntyi 22.12."

"Mulla oli menkkoajomotuksen kaltaisia synnytysaaltoja jo kolme vuorokautta ennen synnytystä ja olin huolissani ettei vauva vaan saa infektiota. Kyselin Aktiivisen Synnytyksen fb-ryhmässä keinoja synnytyksen lempeään käynnistelyyn ja kätilö Johanna Honkanen, jonka vesisynnytys-kurssilla olin käynyt kertoi,  et hän voi valmistella kehoani synnytykseen mm. akupunktion ja vyöhyketerapian avulla. Olin niin rentona sen jälkeen, huhhuh! Illalla tulikin synnytysaaltoja (supistuksia) sitten ihan mukavasti.

 

Seuraavana yönä menkkajomotukset jatkui ja aamuyön pimeinä tunteina aloin miettiä, mitä jos jomot olisivatkin tulehdusta (mulla on ollut joskus kohtutulehdus).

 

Menin sit samana aamuna sairaalaan ja itkin ja sanoin et olen ihan poikki kun olin öisinkin tehnyt liikelaskentaa. Olin niin itkuinen että ottivat sisään ja sovittiin että lääkäri vielä tarkistaa tilanteen, jotta mulle tulis turvallinen olo. 

 

Odottaessa ehkä klo 8 irtosikin iso ruskea tulppa. Näytin sitä kätilölle, joka totesi sen olevan limatulppa. Kätilö teki sisätutkimuksen ja totesi kohdunsuun auenneen 4cm! Jonkun ajan päästä alkoi tulla synnytysaaltoja. Yritin kertoa tilanteestani kätilöille,  mutta he olivat vähän ihmeissään, kun olin kuitenkin vasta äsken just pyytänyt käynnistystä!

 

Klo 9:30 supistusaallot olivat jo pitkiä ja voimakkaita, mutta harvoja. Itse tunsin et tekevät työtä voimakkaasti. Kymmeneksi pyysin mieheni sairaalaan. itse olin varma että pian vauva syntyy. Pyysin tarkistamaan kohdunsuun tilanteen, mutta kätilöt totesivat ettei koko ajan kannata. Onneks olin valmistautunut rentoutusharjoituksin ja käynyt MaaMaman Rennompi Synnytys -kurssin (hypnosynnytys) ja otin synnytysaallot vastaan rennosti.

 

Sitten tuli yllättävä käänne - se sama kätilö Johanna, joka oli tehnyt mulle edellisenä iltana käynnistyshoitoja, oli samana päivänä töissä synnytysosastolla! Hän pamahti klo 11 ovesta ja meinas tehdä mulle akupuntiohoitoa. Hän tarkasti kohdunsuun ja totesi sen auenneen 5-6 senttiin. Johannan mukana lähdin synnytysosastolle ja hän laittoi veden valumaan synnytysammeeseen. Viimeiset sentit avauduin ammeessa ja lauloin synnytyslaulua, mikä tuli luonnostaan. Klo 12:15 totesin kätilölle et supistusten luonne on muuttunut ja kohta alkaa syntymävaihe. Vauva osasi itse hienosti kääntyä, en yrittänyt siihen vaikuttaa. Siirtymävaiheessa tunsin miten vauva möyri kovasti ja se antoi minulle voimaa. Syntymävaiheessa sain tarvitsemani tuen kätilöltäni, joka kannusti mua seuraamaan omia tuntemuksiani. Tyttö syntyi klo 12:48 veteen ja sain ottaa hänet aameeessa syliin ja napanuoran annettiin sykkiä täysin tyhjäksi. Upea ja voimaannuttava kokemus. Voin suositella hypnosynnytystä kaikille!!!

Kyllä ne affirmaatiot olivat hyvin syvälle istutettuja - kaikki meni juuri niinkuin pitikin! Kaikki oli totta ja piti paikkansa. Annoin kaiken rentoutua, se oli ihan uskomatonta suorastaan! Sain juuri sellaisen synnytyksen minkä halusin ja vielä paremman kun siihen tuli Johanna kätilöksi, koska hän kunnioitti toiveitani ja kuunteli minua. Pelkäsinhän vielä kurssilla millaista minua hoitava henkilökunta tulisi olemaan, mutta nyt meni kyllä niin nappiin! Tein loppuraskaudesta todella monta kertaa kuumailmapallomatka-harjoituksen. Äänitin sen omalla äänelläni sen kitaramusiikin päälle jota kuunneltiin kurssillakin.

 

Kumppanini osasi juuri oikealla hetkellä aina laskea kätensä olkapäälle (kurssilla luotu rentoutusankkuri) ja sanoa oikeat sanat, jotka todella auttoivat mua rentoutumaan!

Mä olen jotenkin ylitsevuotavan kiitollinen tästä kokemuksesta! Luulen, että tämä kokemus tulee siivittämään mun elämää positiivisesti koko elämäni ajan. Tämä vauva on ihan mahdottoman luottavainen tapaus! Ja myös muut hypnosynnytyksen mukanaantuomat näkemykset - jatkan edelleen luottaen omiin vaistoihini ja kehooni ja vauvaani niin imetyksessä ,vauvan hoidossa, esikosen tukemisessa jne. ja luotan että osaan toimia luontaisesti kaikessa parhaalla mahdollisella tavalla - ajatus mihin koko hypnosynnytys perustuu.

Myös se että hypnosynnytyksessä synnytyskumppanilla on oma vahva roolinsa ja hän saa kurssilla niin paljon käytännön tietoa ja keinoja tukea naista synnytyksessä, oli meille tosi merkittävä asia! Olen ihan käsittämättömän kiitollinen miehelleni! Tämän hyvän mielen turvin menee vauvavuoden väsymys parisuhteen osalta helposti. Oon Ihan varma!!

 

Vauva on ihanan rauhallinen ja luottavainen, kun sai niin kauniin syntymän! Hypnosynnytyksen opit

- luottamus omiin vaistoihin, kehoon ja vauvaan, mielen rauhoittaminen ja rentoutumistaidot - ovat yhä käytössä jokapäiväisessä elämässämme!

Hypnosynnytyksessä synnytyskumppanilla on oma vahva roolinsa ja hän saa kurssilla paljon käytännön tietoa ja keinoja tukea naista synnytyksessä! Se oli meille tosi merkittävä asia! 

Olen ihan käsittämättömän kiitollinen kumppanilleni!"

 

 

malla@maamama.fi
0402 190 190

  • Facebook
  • Instagram