malla@maamama.fi
0402 190 190

  • Facebook
  • Instagram

Rentouttava koko kehon hieronta

Keho on kokonaisuus jonka kaikki osa-alueet ovat yhtä tärkeitä. Rentouttavassa kokovartalohieronnassa otetaan keho huomioon kokonaisuutena, jonka sisällä sinä asut.

Rentouttavan kokovartalohieronnan punainen lanka on herätellä tuntemaan ja kuulostelemaan sitä miltä kehossa tuntuu juuri tällä hetkellä ja millaisia toiveita ja tarpeita keho viestittää. Ihminen aistii ja tuntee kehon välityksellä ja keho ilmaisee kaiken sen mitä tarvitset. Keho on luotettava kumppani, joka antaa meille vapauden olla "tietämättä" kaikkea, sillä keho kertoo oikean vastauksen jokaiseen tilanteeseen, kun sitä hiljentyy kuuntelemaan.

Rentouttava kokovartalohieronta lähestyy rentoutumista kehollisuuden kautta. Hoito voi sisältää koko kehon hierontaa, rentouttavia venytyksiä, mielikuvaharjoittelua, irti päästämistä, syvää hengitystä, oman luonnollisen rytmin seuraamista ja vapautumista - kunkin omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Rentouttavat venytykset auttavat rentouttamaan suuria lihasryhmiä ja niiden yhteyksiä syvemmin ja edistävät myös sisäelinten hyvinvointia ja verenkierron ja energian virtaamista kehossa. Hierontaan voi kulua kevyempää ja virtaavampaa kosketusta - kuin myös syvemmälle lihaksiin uppoavaa kosketusta. Hieronnassa käytän myös omaa kehoani monipuolisesti, mm. jalkoja, kyynärpäitä ja koko kehoa - tilanteen ja tarpeen mukaan.

Koska keho on kokonaisuus voidaan rentouttavassa kokoavartalohieronnassa hieroa myös intiimialueet, joilla on myös paljon tärkeitä lihaksia ja hermoja, jotka hyvinkin saattavat kaivata puhtaasti rentouttavaa hierontaa siinä missä vaikkapa selkä ja hartiatkin. Intiimialueet on yksi luonteva osa ihmistä kokonaisuutena, joka huomioidaan tässä hoidossa tasavertaisesti muun kehon kanssa.

Kaikenlaiset tunteet ja tuntemukset ovat sallittuja ja toivottavia rentouttavassa koko kehon hieronnassa. Ilmaisematta jääneet tunteet varastoituvat kehoon, ja niistä voi vapautua vain kokemalla ja ilmaisemalla niitä. Keho on siitä armelias, että ei ole välttämätöntä tietää asioita, joita syystä tai toisesta on pitänyt sisällään - keho osaa vapauttaa ne jokatapauksessa.

Yleisesti ihmiset kokevat hoidon vaikuttavan rentouttavasti omaan energiaan, vireystilaan ja seksuaalisuuteen omassa yksityiselämässään, ja loogistahan se onkin - kun jännityksiä vapautuu, niin energia virtaa vapaammin.

Rentouttava koko kehon hieronta antaa kokemuksen siitä, että kaikkia kehon alueita voi koskettaa samalla rentouttavalla ja ystävällisellä kosketuksella. Koko kehon hieronnassa oleellista on kuunnella oman kehon tuntemuksia ja edetä sen mukaan.

Rentouttava koko kehon hieronta toimii erinomaisesti myös synnytykseen valmistautumiseen sekä palautumiseen. Se auttaa tuntemaan omaa kehoa ja toimimaan synnytyksessä omien tuntemusten ja intuition mukaan. Odottajille välilihan hieronta on hyvä keino suojata välilihaa ja pitää se ehjänä synnytyksessä. Välilihan hieronnassa oleellista ei niinkään ole itse kudosten hieronta tai venyttäminen, vaan kokemus siitä miten oppii rentouttamaan lantionpohjan lihakset uudesta suunnasta tulevan paineen alla. Siihen sopivaa asentoa voi olla haasteellista itse löytää loppuraskaudesta kasvavan vatsan kanssa. Hierontaan voi tulla myös kumppanin kanssa, jolloin voin myös opastaa kumppania tekemään välilihan hierontaa.

Intiimialueiden hierontaan liittyviä kysymyksiä:

 

Tavanomaisessa hieronnassa yleensä vältetään koskemasta intiimialueita, ja tavallista onkin että niihin koskee ihmisen itsensä lisäksi vain intiimi kumppani tai esim. lääkäri tai odotusaikana ja synnytyksessä kätilö.

On yleistä että kosketus intiimialueille sisältää aina seksuaalisen intention - tai lääketieteen edustajan kosketus taas on hyvin kliininen. Hyvin harva on kokenut puhtaasti rentouttavaa ja ystävällistä kosketusta intiimialueillaan. Vaikka rentouttavassa kokovartalohieronnassa ei ole seksuaalista intentiota, voi hoidossa nousta seksuaalienergiaa. Sitä ei kuitenkaan hoidossa lähdetä kasvattamaan tai viemään huippuunsa - vaan sen annetaan pikemminkin olla läsnä ja tuoda hyvää energiaa koko kehoon.

Jotkut kokevat hieronnassa omaa seksuaalienergiaa ja toiset eivät. Yleistä on että intiimialueiden hieronta vapauttaa alueella jännityksiä, jolloin seksuaalienergian kokeminen omassa yksityiselämässä lisääntyy. Seksuaalienergia on normaali ja terve elämänenergia ja sen kanssa voi hoidossa olla rauhassa ja nauttia sen olemassa olosta.

 

Koko kehon hieronta antaa kaikkien tunteiden ja tuntemusten suhteen vapauden nousta luonnostaan sellaisena, kuin ne ovat, tai olla nousematta. Vain vapaus tähän antaa tilaa ja mahdollisuuden aidoille tunteille ja tuntemuksille.

Hoidossa kuunnellaan ja kunnioitetaan kehon viestejä - omia rajoja ja tarpeita. Hoidossa toteutuu seuraavat kolme askelta:

 

  1. omien tunteiden/tuntemusten tunnistaminen

  2. niiden hyväksyminen sellaisenaan

  3. niiden ilmaiseminen

 

On vain se mitä on - ei enempää eikä vähempää. Ja kaikki se mitä on - on arvokasta ja saa tulla esiin.