Lohja, Malla Maanpiiri.png

Malla Maanpiiri - Kristallina Lohjalla 207

Rakkaus & Totuus & Ilo

Tässä hiljattain tuli itsellenikin aikalailla yllättäen sisäinen kutsu lähteä vaikuttamaan maailman menoon politiikan kautta, koska näen että meitä sydämen tiellä olevia ihmisiä tarvitaan siellä kovasti!

Käytännössähän tilanne on sellainen, että me ei vaan voida jättää päätösvaltaa sellaisten ihmisten käsiin, jotka eivät itseasiassa tiedä mitä ovat tekemässä! Ja tää on se kaikkein oleellisin kysymys, eli se MITEN me meidän yhteisiä asioita hoidetaan!

Vallalla olevan kotrolloinnin kulttuuri on tulossa tiensä päähän ja alkaa olla inhimillisyyden aika. Me tarvitaan enemmän sydämen arvoja myös politiikkaan, koska ilman niitä ei edessä ole muuta kuin umpikuja! Politiikka on ihmisiä varten, se on yhteisiä sopimuksia siitä, miten me eletään täällä sovussa keskenämme. Politiikan on tarkoitus palvella ihmisiä ja mahdollistaa heille hyvä ja tasapainoinen elämä - elämä, joka on elämisen arvoista! Sen takia tuli kutsu lähteä tälle tielle, koska meitä tarvitaan!! Tarvitaan myös meitä, jotka tulevat mukaan kulkien sydämen tietä.

Eikä ketään voi siitä moittia, jos ei ole sitä tietä tuntenut, sillä ei meille oikein kenellekään ole sitä opetettu pienenä ja vielä vähemmän esivanhemmillemme. Vaan nyt on uudet ajat - meidän sukupolvi on kiertänyt ympäri maailmaa meditoimassa, laulamassa ja verkostoitumassa, oppimassa sydämen viisautta ja vanhojen traditioiden tietoisuutta, yhteyttä maahan ja luontoon!

Tämä kaikki on ihmisen ikiaikaista viisautta ja Suomen kansa ei sitä koskaan täysin ole kadottanutkaan, kiitos metsiemme ja luonnon, ja siksi meidän on helppo se taas muistaa! Espanjankielen sana muistamiselle on ”reconocer”, suoraan suomennettuna se tarkoittaa - tuntea uudelleen, ja juuri sen kaltaisesta muistamisesta tässä on kyse. Että muistamme taas miksi ylipäätään elämme, tunnistamme mikä elämässä on tärkeintä ja muistamme ja tunnistamisen alkuperäisen yhteytemme luontoon - osamme osana luontoa.

Se on tunnistamista. Sellaista tunnistamista, joka tapahtuu vain sydämessä. Sellaista, kun vaan tietää jonkin asian olevan oikein ja laskeutuu syvä rauhan tunne. Se on minulle henkisyyttä, hyvin inhimillistä ja luonnollista siis, ei kovin mystistä tai esoteerista, vaan ihan juuri sitä kuinka me ollaan ja eletään täällä yhdessä, ja mitkä arvot meitä ohjaavat.

Korona-hulinoiden paras ja hyvin tarpeellinen puoli on ollut koko maapallon pysäyttäminen, jolloin moni on ehtinyt huomaamaan että oleellisin löytyykin läheltä ja tahdin hidastaminen on tuonut paljon läsnäoloa ja aikaa perheelle ja rakkaudelle monen elämään. Tottakai tarvitsimme tämän paussin, ei millään muuten oltaisi osattu hidastaa tahtiamme. Aivan samoin kun flussa iskee stressin keskellä pysäyttämään ja hidastamaan tahtia - on korona auttanut meitä myös pysähtymään ja sitä kautta huomaamaan todellisen kollektiivisen voimamme.

Ainoa järkevät kysymys on, että mihin me meinataan tätä voimaamme käyttää?

Nythän tosiaan emme voi olla huomaamatta, että mehän pystymme tekemään masiivisia ympäristötekoja samanlaisella tehokkuudella, miten koronaan on suhtauduttu ja vielä pelastamaan maapallon tulevaisuuden. Tosin ihminen ei hevin luovu saavutetuista eduista, ellei ymmärrä syvintä motivaatiota siihen miksi näin haluaisimme tehdä. Sen takia meidän on tärkeää kohdata todellisuus sellaisena kuin se on, eikä paeta tai yrittää väkisin kontrolloida sitä. Juuri siksi kontrolli ja ylhäältä käsin tapahtuva käskyttäminen, rajoittaminen ja määräminen ei toimi. Ja juuri siksi me tarvitaan ihmisläheisempää ja ihmisten tarpeita kuuntelevaa politiikkaa, jotta löydämme tien, jossa ihmisten tarve Elävään Elämään tulee kohdatuksi.

Koronassakaan itse virus ei ole se kysymys, vaan se miten me suhtaudumme siihen. Se miten siihen on suhtauduttu heijastelee tietysti maailman kollektiivista tilaa. Mitäpä jos hyväksyisimme, että pallollamme kiertää tällä hetkellä virus, joka muutamille harvoille on kohtalokas? Mitä jos kohtaisimme myös kuoleman osana elämää ja sen surun mikä rakkaan läheisen menettämisestä koituu? Mitä jos antaisimme Elämälle mahdollisuuden jatkua ja uudistua? Näin on aina ollut ja näin se tulee aina olemaan.

Poliittisten päätösten tulee tietysti sydämen totuuden lisäksi perustua myös tieteelliseen faktaan, mikä tämän hetken koronapolitiikassa ei alkuunkaan toteudu.

En odota elämältä rauhan ja rakkauden paratiisia. Sen sijaan uskon aitoon kohtaamiseen, inhimillisyyteen ja toinen toistemme aitoon kuulemiseen ja huomioimiseen. Joka ei siihen pysty, on tavalla tai toisella haavoittunut elämänsä matkalla ja väitän että itseasiassa me ollaan kaikki, ei kukaan meistä yksin pysty siihen, ei millään! Enkä aivan varmasti myöskään minä.

Juuri siksi me tarvitaan toisiamme, me tarvitaan yhteyttä toisiimme ja ennen kaikkea sitä ettei asetuta toinen toisiamme vastaan, vaan löydetään tie yhdessä. Se on egolle pelottavin juttu maailmassa tulla nähdyksi ja myöntää oma keskeneräisyytensä ja haavoittuvaisuutensa, ja samaan aikaan juuri se on se mitä me eniten tarvitaan! Vaikeiden asioiden ja tunteiden kohtaaminen on syvästi hiilaavinta hommaa maan päällä, varsinkin silloin kun sen saa tehdä hyväksyvässä ja rakastavassa ilmapiirissä, kenenkään tuomitsematta. Sitä me tarvitaan!

Kuka viisas sen sanoikaan, että me ollaan täällä kaikki vaan auttelemassa toinen toisiamme kotiin! Ja juuri sen takia lähden mukaan, koska en voi jättää heitäkään yksin sinne Arkadian mäelle miettimään asioita tavoilla, jotka ei toimi! Haluan mukaan kerhoon ja löytämään yhdessä parempia tapoja toimia ja elää!

”Olla kotona - on olotila” - kertoo sen mitä kodilla tässä tarkoitetaan. Koti ei ole vain asunto missä asut, vaan sitäkin enemmän koti on Elämä, jossa sinun on hyvä olla. Sillä tiellä me tässä kaikki ollaan ja sille tielle voi mun kanssa lähteä aidosti kohtaamalla!

Käytännön tasolla olen ihan kohta 40v täyttävä luonnon eläjä. Tykkään kasvattaa mahdollisimman paljon ruokaa yhdessä kavereiden kanssa ja keräillä sitä luonnosta. Se on mulle oleellinen osa elantoa, koska on vaan niin ihanaa pystyä itse tuottamaan ja löytämään omaa ruokaansa ja samalla se tarkoittaa myös vähemmän työskentelemistä rahan eteen ja enemmän työtä suoraan oman elon eteen. Rakastan sitä! Tykkään muutenkin minimalistisesta ja luonnollisesta elämästä ja suunnilleen kaikki kaverini haaveilevat asuvansa pikkumökissään jossain ihanassa yhteisöllisessä pikkukylässä!

Tämä onkin yksi keskeisimpiä teesejäni politiikassa, ekokylien ja pientalo-asumisen mahdollistaminen, ja rakennusmääräysten uudistaminen palvelemaan enemmän ihmislähtöistä ja ekologisempaa asumista. Ollaanhan me ihmiset nyt hyvänen aika aikojen alusta asti asuttu pienissä yhteisössä ja pystytetty majoja sen mukaan, ku tarve on ja luotu orgaanisia verkostoja keskenämme. Ei mikään ihme että tämä ihmislajille lajityypillinen elämäntapa kiinnostaa ja kutsuu monia! Koitapa erottaa lammasta laumastaan - ei se toimi! Sama juttu se meillä on, sielu kaipaa takaisin siihen, mikä meille luonnollista on!

Mun agendalla on politiikan keinoin tukea kaikkea mikä on hyväksi koko ekosysteemille ja muuttaa maapalloa tuhoavat elintavat Elämän monimuotoisuutta tukeviksi. Tunnetaidot ja henkisten arvojen tunnistaminen on avainasemassa tällä matkalla.

Olen vuosia työskennellyt luonnollisen synnytyksen parissa doulana ja HypnoSynnytys-valmentajana, koska huomasin että siellä synnytysmaailmoissa kaivataan paljon enemmän sydämen tietä ja synnyttäjien kohtaamista ja arvostamista. Olen ollut mukana #MinäMyösSynnyttäjänä -kamppiksessa tuomassa synnytysväkivaltaa ihmisten tietoisuuteen ja toiminut myös Aktiivinen Synnytys ry:ssä edistäen ihmislähtöisempää synnytyskulttuuria.

Mä oon yhden lapsen vuoroviikkoinen äiti ja mulle luonnollista on, että perheet voivat olla toimivia niiden muodoista riippumatta ja yhteistyö on kaikkein tärkeintä. Lapsen kanssa ollaan usein puhuttu, miten itseasiassa 3- tai 4-päiväinen työ-ja kouluviikko taitais olla meille ihmisille paljon luonnollisempi ratkaisu ja tätähän on hyvällä menestyksellä kokeiltukin eri maissa. Kuulen ympärilläni paljon kaipausta tällaiseen yksinkertaisuuteen ja luonnolliseen aikaan perheen kanssa ja niiden Elämälle tärkeiden perusasioiden äärelle.

Kyse on siitä että ihmiset haluaa Elää omaa elämäänsä, eikä suorittaa sitä! Aika tärkeille asioille ja merkityksellinen yhteys toisiin ihmisiin tekee elämästä elämisen arvoista sekä!

Tällä hetkellä elämäni kirkkain valo ja oppi on Zen Coaching, jota lähdin opiskelemaan reilu vuosi sitten. Se on kaiken sen ytimessä mitä kohti olen jo vuosikausia kulkenut. Kohtaaminen, läsnäolo, totuus, rakkaus, ilo ja aitous. Olin siis lähdössä politiikkaan jo ennen kuin löysin Kristallipuolueen ja en voinut kuin nauraa ääneen sen löydettyäni! Kaikki arvot loksahtivat niin kohdalleen, että ensimmäisessä sähköpostissa lähestulkoon luettelin Kristallipuolueen teesit, vaikken ollut niitä vielä edes itse lukenut!

On pääasiassa kaksi tapaa vaikuttaa maailman menoon. Yksi on mennä mukaan vaikuttamaan olemassa olevaan systeemiin. Toinen on alkaa luoda rinnakkaista todellisuutta, jolloin vallitseva systeemi käy tarpeettomaksi. Molemmat ovat tärkeitä ja molempiin voi osallistua yhtäaikaa.

Rakkaus & henkisyys & tietoisuus on kaiken elämän lähde, joten ilman niitä on turha lähteä mihinkään hommaan - saati politiikkaan, joten kiva tutustua uusiin ihmisiin ja katsoa mitä muutoksen tuulia saamme yhdessä luotua.

Lähden ehdolle Lohjalla.

www.kristallipuolue.fi