Kurssikokemuksia

Kiitos tuhannesti kurssiviikonlopusta ja ystävällisyydestäsi. Et voi uskoa mitä se teki parisuhteellemme! Ikäänkuin olisimme saanneet keskinäisen luottamuksen sinetin ehjäksi.


Siitä viikonlopusta alkoi myös minun rauhoittumiseni ja "kotiinpaluu". Nukuin viikon. Peruin työt ja päätin jättää ulkoisen maailman impulssit, kääntyä sisäänpäin ja kuunnella sitä rakastavaa ääntä joka minua ohjaa. Mikään muu ei tunnu merkitykselliseltä kuin tämä taianomainen odotus, perhe, rauha ja rakkaus. Sain myös kotikätilöltä vastauksen ja hän on vapaana juuri heinäkuussa ja valmis tulemaan kätilökseni. Myös doula ja mieheni tapasivat ensimmäistä kertaa. Meillä oli hyvät keskustelut ja mulla on niin luottavainen ja turvallinen olo tämän tulevan synnytyksen suhteen, tapahtuupa se sitten kotona tai sairaalassa.

Asiat ovat siis edenneet toivomaani suuntaan. Vielä on paljon valmisteltavaa... Henkisesti olen jo niin valmis synnyttämään, fyysisessä todellisuudessa valmistelut ovat vielä puolitiessä. Doulamme kävi tänään keinuttelemassa lanteitani auki. Hän on nyt ankkurini ;) Aivan mieletön juttu, että joku käy muistuttamassa minua veden juomisesta, levosta ja yhteyden ylläpitämisestä itseeni ja pieneen. Voi siunaus!

Olen mietiskellyt Rennompi Hypnosynnytys -kurssin antia. Minulle se viikonloppu tarkoitti muutosta. Mikään ei ole ollut entisellään sen viikonlopun jäljiltä. Kurssia edeltävänä yönä näin todelta tuntuneen unen synnytyksen alkamisesta. Koin uudelleen esikoisen syntymässä kokemani jännityksen tunteen. Tämän unen kautta sain käsiteltäväkseni ensimmäisen synnytykseni jättämät vaikeat tunteet. Voin vieläkin tuntea ne kehossani, mutta ne eivät enää ole yllättäviä tai lamaannuttavia. Ne ovat vain muistijälkiä. Olen iloinen että sain kokea ne tunteet uudestaan ja tällä kertaa kohdata ne turvallisessa tilanteessa. Kurssilla opin ymmärtämään mitä kaikkea näiden kokemusten taustalla oli ja samalla kun ymmärrykseni kasvoi, jännityksen ja pelon voima hälveni.

Oli hyvä, miten Malla heti kurssin alkajaisiksi toi esiin sen, ettei synnyttäjän mieltä ole tarkoitus kuormittaa hirveillä synnytystarinoilla tai mielikuvilla, vaan keskittää huomio positiivisiiin ja voimaannuttaviin ajatuksiin.

 

Mielen voiman merkityksellisyys tuli heti hyvin havainnollisesti selkeäksi. Jännityksen tunne alkoi muuttua rentoudeksi. Saimme kuulla tarinoita synnytyksen historiasta ja synnytykseen liittyvän asenneilmapiirin muutoksesta. Näiden tarinoiden voimin oli helppo kiinnittyä sukupolvien ketjuun ja ymmärtää koko aihealuetta kokonaisvaltaisemmin. Naiseus ja äitiys oli läsnä universaalissa kontekstissa. En tuntenut itseäni juurettomaksi tai irralliseksi, päinvastoin.

Koin tietoiskut kohdun, hermoston ja hengityksen toiminnasta synnytyksen aikana hyvin merkittävinä. Minun oli helpompi hahmottaa synnytyksen kulku fysiologisesti ja toivon, että tulevassa synnytyksessäni pystyn tekemään yhteistyötä kehon luonnollisen rytmin kanssa näiden mielikuvien voimin. Kurssiin ei sisältynyt ajatustakaan huuhaasta, vaan kaikki läpi käymämme asiat, mielikuvat ja harjoitukset tuntuivat kovin luonnollisilta. Ihmettelin miksei näistä asioista puhuta neuvolassa?  Mihin tieto näin luonnollisesta tavasta kohdata synnytys on kadonnut? Tuli tunne kotiinpaluusta.

Kurssiviikonloppu oli myös merkittävä parisuhteellemme. Teimme kommunikaatioharjoituksia synnytykseen osallistuva parin kanssa. Opettelimme ilmaisemaan tarpeitammme ja kunnioittamaan omia rajojamme, puolin ja toisin. Nämä harjoitukset vaikuttivat ihan arkipäiväisen elämämme kommunikaatioon positiivisesti. Kunnioitus toisen ihmisen tarpeita ja rajoja kohtaan kasvoi. Saimme mieheni kanssa ikäänkuin sinetin keskinäiselle luottamukselleme. Olemme kulkeneet tiivimmin yhdessä ja tunnen pystyväni luottamaan häneen täysin synnytyksen lähestyessä.  Oli hienoa, että kurssilla korostettiin kumppanin roolin
tärkeyttä. Kun kumppani/synnytyskumppani tietää mitä tekee, vältytään synnyttäjää häiritsevältä säädöltä ja epävarmuudelta. Siksi juuri opimme, että kyllä, synnytykseen on syytä valmistautua huolella. Valmistautumalla taataan synnytysrauha ja tämä on aivainasia, jotta synnyttäjä voi rentoutua.

Rentouden tunteen kurssiviikonloppu jättikin kehooni ja mieleeni. Olin saannut yhteyden itseeni. Tunnen sen voiman mikä minussa naisena piilee ja uskon kehoni viisauteen toimia niin kuin se on suunniteltu. Sain myös kokemuksen kauniiden ja voimakkaiden mielikuvien voimasta. Kurssilla saadut rentoutumisharjoitukset ovat todella hyviä hyviä ja kattava verkkomateriaali auttaa palautumaan taas olennaisen äärelle kurssin jälkeenkin. Olemme harjoitelleet yhdessä ja erikseen rentoutumista ja positiivisia mielikuvia kurssin jälkeen. Kaiken kaikkiaan voin sydämestäni suositella kurssia kaikille synnytykseen valmistautuville naisille ja heidän miehilleen/kumppaneilleen ja muille avustajille.

Mieheni mielestä kurssi oli mielenkiintoinen, vapauttavaa ja kommunikaatiokanavia avaava (tämä todella oli yhteinen kokemuksemme!). Minulle se toi konkrettiseksi asioita, joita jo intuitiivisesti tiesin. Olen jotenkin aina aistinut, että synnytyksen tulisi olla sellainen rakkauden ja juhlan tapahtuma. Niin toivoin esikoisenkin kohdalla, silloin en vain ollut osannut valmistautua siihen ollenkaan. On selvää, että synnytyksen ei kuuluisi olla ahdistava tilanne, jossa naisia kohdellaan kuin sairaita (potilaita). Kasvaahan heidän sisällään uusi ihminen! Luonnollisesti uuden elämän kantaminen tuo naisen takaisin juurillensa. Se, miten sairaalassa synnytystä yleisesti käsitellään on huonoa kehitystä. Toki paljon positiivista asenneilmapiirin muutosta on tapahtunut ja tämä tuotiin kurssilla kauniisti esiin. Onneksi on sellaisia ihmisiä kuten Malla, jotka tuovat tätä ikiaikaista tietoa jälleen tietoisuuteenmme!

Kiitos voimaannuttavasta ja rennosta kurssista!

Olen sanonut kaikille ulkoisille impulsseille "EI" ja itselleni "KYLLÄ"!

Ah! Sisäisesti kipinöin, iloitsen, tanssin! Kiitos!!!

 

 

malla@maamama.fi
0402 190 190

  • Facebook
  • Instagram