malla@maamama.fi
0402 190 190

  • Facebook
  • Instagram

Hei & Tervetuloa MaaMaman Rennompi HypnoSynnytys -kurssille!

Täältä löydät kurssilaislle tarkoitetut sivut. Sivuilta löydät hyödyllisiä artikkeleita, harjoituksia ja rentoutusäänitteitä joiden kanssa pääset heti rentoutusharjoittelussa alkuun!

Kun ilmoittaudut kurssille MaaMaman verkkokaupassa, saat salasanan, jonka avulla pääset kirjautumaan tähän osioon. Jos tulet kurssille kumppanin / synnytyskumppanin kanssa, voitte molemmat luoda omat tunnuksenne ja päästä käsiksi materiaaleihin missä ja milloin tahansa.

Tervetuloa mukaan!

 - Malla -

Synnytysuunnitelma tai toivelista

On totta että synnytystä ei voi varsinaisesti suunnitella etukäteen. Silti asia, johon voi paljonkin vaikuttaa oman valmistautumisen lisäksi on synnytyksen hoitoa koskevat päätökset. Hoidon tulisi aina olla näyttöön perustuvaa ja lääketieteellisesti tarpeellista. Käytännössä näin ei aina ole, ja synnytyksiin liittyy monenlaisia rutiinitoimenpiteitä, joita tehdään koska niin on totuttu tekemään.

Näihin asioihin voi paljon vaikuttaa ottamalla asioista selvää etukäteen ja kirjaamalla hoitoa koskevat suunnitelmat, jota yleisesti kutsutaan "synnytystoivelistaksi". Potilaslain mukaan jokaisella on oikeus päättää omasta hoidostaan, joten vastuu ja vapaus päätöksistä kuuluu lopulta aina viimekädessä sinulle.

Sateenkaarirentoutus

Tämä rentoutusharjoitus on ehkäpä kaikkein tärkein harjoitus, jota säännöllisesti harjoittelemalla reitti syvään rentouteen tulee tutuksi. Tämä osio sisältää rentoutusäänitteen ja rentoutustekstin, joiden avulla voit aloittaa rentoutusharjoittelun heti.

Tätä voi helposti kuunnella myös synnytyksessä, ja monelle tämä onkin välittömästi rentouttava ja tärkein työkalu synnytyksessä.

Hengittäen läpi synnytyksen

Keho vastaa hyvään hengitykseen välittömästi rentoutumalla - eikä se itseasiassa ilman hyvää hengitystä edes pystyisi rentoutumaan. Ja kun keho rentoutuu, myös mieli rentoutuu. Hengityksellä voi aina palata rentouteen tilanteessa kuin tilanteessa ja sen harjoittelemisesta kannattaa ottaa tapa. Näin ”tekniikat” tulevat niin tutuiksi, ettet lopulta tarvitse enää itse tekniikkaa, vaan hyvä hengitys tapahtuu luonnostaan. Olennaisinta hengitystekniikoissa ei olekaan itse tekniikka vaan se, mitä niillä voidaan saavuttaa: rentoutunut olotila, keho, joka saa hyvin happea. Synnytyksessä hyvä hengitys kuljettaa riittävästi happea synnytyslihaksistolle, jolloin se saa toimia esteettömästi, ja silloin myös vauva kohdussa saa riittävästi happea ja voi hyvin, ja synnytys etenee hyvin.

Miten Pelko vaikuttaa synnytykseen?

Elämme kulttuurissa, jossa yhä tänäpäivänä synnyttämiseen liittyy paljon pelkoja. Monet niistä ovat myös tiedostamattomia. Osa äideistä pelkää synnytyksen fyysisiä tapahtumia: keho ottaa vallan ja vauvan syntymää ei voi kontrolloida. Monet pelkäävät tai jännittävät myös sairaalaympäristöä ja ennestään tuntematonta henkilökuntaa; "Tulenko kuulluksi? Uskallanko / osaanko sanoa mitä tavitsen?". Jokainen äiti joutuu myös kohtaamaan ajatuksen siitä, että itselle tai vauvalle tapahtuisi jotakin odottamatonta.

On ymmärrettävää, että niinkin suureen asiaan, kuin lapsen syntymään liittyy suuria tunteita. Synnytys on aina hyppy tuntemattomaan, mikä saattaa myös tuntua pelottavalta. Synnytyksen hallitsemattomuus, primitiivisyys, oman eläimellisyyden kohtaaminen voi tuntua pelottavalta nykypäivän rationaalisuutta korostavassa kulttuurissa. Vaikka pelko / stressi / epäilys ei liittyisikään synnytykseen, saavat nämä tunteet yhtälailla kehossa aikaan saman stressireaktion, joka vaikuttaa synnytykseen haitallisesti neurologisella ja hormonaalisella tasolla, vaikuttaen synnytyslihasten toimintaan ja synnyttäjän kokemukseen merkittävästi....

Mitä Rennompi Synnytys on?

Synnytys on ennen kaikkea luonnollinen perhetapahtuma. Synnytys on yksi täyin luonnollinen toiminto ja normaalitilanteessa siihen ei sisälly vaaraa tai stressiä, vaan se on rakkauden täyteinen intiimi perhetapahtuma.....

Hypnoosi vai rentoutus?

Oletko koskaan ollut hypnoosissa? Mitä eroa on rentoutumisella ja hypnoosilla? Entä yhtäläisyyksiä? Mitä tekemistä näillä on synnytyksen kanssa?

Mitä historialla on tekemistä tämän kanssa?

Tällainen vapaus vaikuttaa omaan synnytykseen ei ole ollut vuosisatoihin mahdollista - ja siitä on syntynyt sukupolvien mittainen huonojen uutisten ketju, joka ohjaa alitajuisesti näkemyksiämme synnytyksestä. Yhä tänäpäivänä naisille annetaan viestiä, etteivät heidän kehonsa toimisi synnytyksessä tarkoituksenmukaisesti, ja että synnytystä tulisi hallita ja kontrolloida ulkoapäin...

Affirmaatiot eli voimalauseet

Affirmaatio tarkoittaa vahvistavaa ja voimistavaa lausetta, jota voit käyttää tukenasi ohjataksesi ajatteluasi haluamaasi suuntaan. Täältä löydät kirjalliset affirmaatiot niin äidille kuin kumppanille & synnytyskumppanille ja affirmaatio-äänitteet.

Please reload