malla@maamama.fi
0402 190 190

  • Facebook
  • Instagram

PALVELUT

VENYTTELY & HIERONTA & KEHON TASAPAINOTUS

Kun hierontaan yhdistetään rentouttavia ja tehokkaita Shindo-venytyksiä, ovat hieronnan tulokset paljon kokonaisvaltaisemmat. Venytykset tehdään avustetusti, niin että voit itse levätä ja rentoutua hellässä ja rennossa venytyksessä, minun auttaessani sinua renotutumaan. Etsimme yhdessä sinulle sopivan asennon ja venytyksen. Jos ajatus venyttelystä saa aikaan ikäviä mielikuvia äärimmilleen pinnistelystä, muuttaa tämä hoito todennäköisesti käsityksiäsi venyttelystä mullistavasti. Näin olen nähnyt tapahtuvan lukemattomia kertoja. Tässä pääasia on rentoutuminen ja sinulle mukavalta tuntuvien asentojen ja venytysten löytäminen. Se on koko hoidon ydin, sillä väkinäiset venytykset eivät auta kehoa, päin vastoin. Sen sijaan on upeaa löytää tapa renotutua venytyksessä. Nämä venytykset auttavat rentouttamaan suuria lihasryhmiä ja niiden yhteyksiä syvemmin. Venytykset edistävät myös sisäelinten hyvinvointia ja verenkierron ja energian virtaamista kehossa. Odottajia varten on omat venyttelyliikkeensä, jotka ottavat vauvan ja kasvavan vatsan huomioon. Venyttely odotusaikana auttaa viihtymään muuttuvassa kehossa ja helpottaa työskentelyä kehon kanssa myös synnytysessä. Venyttely ei ole ikinä ollut näin rentoa! Voin käyttää apuna myös rebozoa, meksikolaista huivia, jolla saadaan hellästi rentoutettua vatsaa ja lihaksia. Odottajien kanssa voidaan tehdä myös kehoa tasapainottavia harjoituksia, joita voi jatkaa kotona päivittäin. Nämä harjoitukset auttavat sinun kehoasi löytämään odotukseen ja synnytykseen hyvän fyysisen tasapainon, sekä vauvaa löytämään optimaalisen asennon kohdussa. Hieronta sopii kaikille ja tehdään sinun toiveidesi mukaan. Kokovartalohieronta tehdään ilman vaatteita. Venytyshieronta ja kehoa tasapainottavat harjoitukset voidaan tehdä vaattet päällä.

WHOLE BODY MASSAGE

Koko vartalosi on arvokas ja tärkeä. Kokovartalohieronta tarkoittaa että koko kehoa voidaan hieroa puhtaasti rentouttavalla intentiolla, mitään alueita unohtamatta. Hieronta tehdään sinun toiveidesi mukaan ja itse päätät mitä alueita kehostasi haluat tai et halua hierottavan. Jokainen ihminen ja keho ja jokainen hetki omassa kehossasi on ainutlaatuinen, joten hieronta syntyy sen mukaan, mikä sinusta tuntuu mukavalta juuri sillä hetkellä. Kokovartalohieronta auttaa myös kuuntelemaan ja tunnistamaan omia tuntemuksia siitä, mitä kehosi viestii sinulle ja miten. Koko kehosi kaikki osat ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voin hieroa myös esim. rinnat, sukupuolielimet ja/tai pakarat, alueet jotka yleensä klassisessa hieronnassa jätetään hieromatta. Myös näillä alueilla on paljon, itseasiassa erityisen paljon hermoratoja ja lihaksia, joiden hoitaminen ja hierominen on aivan yhtä tärkeää kuin muidenkin kehon osien. Olemme kokonaisuus ja sen vuoksi on tärkeää voida hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ilman pelkoa tai häpeää. Hieronnasta voi olla apua mm. lantion alueen kipuihin tai kireyteen, yleiseen rentouden lisääntymiseen ja omien tunteiden ja ajatusten työstämiseen. Monet ovat saaneet apua myös seksuaalisen herkkyyden kasvamiseen, kun sukupuolielinten alueelle kertyneet lihajännitykset on saatu purettua. Hieronnan tarkoituksena on rentoutuminen ja hyvä olo. Hieronnassa ei ole seksuaalista intentiota. Kaikki tunteet ja tuntemukset ovat sallittuja hieronnassa, eli jotkut kokevat myös seksuaalisia tuntemuksia, ja se on luonnollista ja ok, mutta se ei ole hieronnan itsetarkoitus. Useimmat kokevat hoidon kokonaisvaltaisen rentouttavana, sillä on hyvin vapauttavaa tulla hoidetuksi kokonaisuutena, jonka kaikki osaset ovat yhtä arvokkaita. Hieronta ei automaattisesti käsitä esim. genitaaialueen tai minkään muunkaan alueen hierontaa, vaan se tehdään sen mukaan mikä sinusta sillä hetkellä tuntuu oikealta ja hyvältä, mutta mitään alueita ei kierretä kaukaa "varmuuden vuoksi". Odottaville äideille on hyötyä välilihan hieronnasta, jotta oppii tunnistamaan millaista painetta syntyvän vauvan pää aiheuttaa ja miten rentouttaa lihaksia vauvan syntyessä. Halutessasi opetan myös kumppanillesi välilihan hieronnan, jotta voitte harjoitella yhdessä kotona.

NAISTEN PIIRIT

Järejstän naisten piirejä, jonne kaikki naiset ovat tervetulleita. Piiri on pyhä tila, jonka avaamme ja suljemme yhdessä. Piiri on luottamuksellinen ja avoin kaikille. Yhteinen viisaus syntyy piirin edetessä, oivallusten seuratessa toisiaan. Jokainen on tervetullut sellaisena kuin on ja usein piirin edetessä alammekin nähdä toinen toisiamme kuin "uusin silmin", ihmiset alkavat näyttää aidommilta, he tulevat esiin.

 

Piiri on ikivanha työskentelymuoto, jota voi käyttää avuksi melkeinpä missä tilanteessa tahansa. Piirissä tavallisesti kiertää puhujan keppi, ja se joka kulloinkin keppiä pitelee, saa puhua ja muut kuuntelevat keskeyttämättä. Tällainen kuulluksi tuleminen on tänäpäivänä melko harvinaista, ja sitäkin tarpeellisempaa. On voimauttavaa saada puhua rauhassa, toisten antaessa tilaa ja huomionsa. Naisten piireissä voidaan tehdä myös mm. kehollisia asioita, tanssia ja rummutusta, laulua, yhteisiä sydäntä avaavia harjoituksia, jotka toimivat muillakin kuin mielen tasolla. Minua voi myös pyytää vetämään piirejä jonkin tietyn aiheen tiimoilta tai jollekin tietylle ryhmälle.

MOTHER BLESSING JUHLAT

Nämä juhlat ovat äitiä varten ja järjestetään yleensä ennen vauvan syntymää äidin ystävien kesken. Ystävät voivat järjestää juhlat äidille tai äiti voi itse kutsua koolle juhlat. Suunnittelen juhlat kanssanne juhlittavan naisen näköisiksi. Joskus juhlien keskipisteenä voi olla useampiakin samaan aikaan odottavia naisia samasta ystäväpiiristä.

 

Juhlat voivat sisältää seremoniallisia elementtejä, huomionosoituksia ja hemmottelua äidille, tuen ja kannustuksen ilmaisua äidille, positiivisia synnytystarinoita ja rohkaisua tulevaan synnytykseen. Yleensä juhlien luonne keskittyy aineettomiin asioihin, mutta äitiä voidaan muistaa myös pienin lahjoin.

SULKUSEREMONIA REBOZOLLA SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Sulkuseremonia rebozolla synnytyksen jälkeenRebozo on meksikolainen liina, jolla on kautta aikojen kannettu ostokset ja lapset, joka on lämmittänyt kylmällä ja suojannut auringon paahteelta, käytännössä katsoen siis liina joka on palvellut lähes kaikessa, myös synnytyksissä ja synnytysten jälkeen.

 

Meksikolaisilla on ollut tapana tehdä sulkuseremonia 4-40 päivää synnytyksen jälkeen rebozoa apuna käyttäen. Rebozolla käydään läpi hellästi mutta napakasti äidin koko keho rentouttaen ja sulkien luut ja lihakset synnytyksen jälkeen, jotta äiti voi taas palata takaisin omaan kehoon. Samalla usein käydään läpi synnytystapahtumia äidin niin halutessa, tai hän voi vain keskittyä hemmotteluun.