~Pyhä Synnytysmatkamme~ 

Kuukausi ennen tyttäremme syntymää osallistuimme ihanalle Rennompi Synnytys- retriitille ihmeellisessä Ystävyyden Majatalossa. Olin kuunnellut hypnosynnytys- nauhoitteita jo jonkin aikaa, tuskin koskaan kuitenkaan päässyt Sateenkaari rentoutuksen loppuun, aina nukahtaen kesken kaiken, sen verran rentoutuneeksi se teki! 

Menimme retriittiin kumppanini kanssa avoimin mielin, ihana yhteinen viikonloppu edessä ja viimeinen reissu ennen vauvan tuloa.

Doula-opiskelujeni vuoksi pohdin, saisinko retriitistä jotakin uutta itselleni, olenhan opiskellut synnytyksestä jo useampia vuosia. Jälkikäteen voin sanoa, että todellakin kannatti mennä. Retriitti olikin synnytyskuplamme aloitus, jossa saimme syventyä yhdessä mieheni kanssa tulevaa synnytystä varten sekä vahvistimme yhdessä visiotamme synnytyksestä. Saimme paljon käytännön keinoja rentoutumiseen, harjoittelimme omien tarpeiden ja rajojen ilmaisemista ja visioimme unelmien synnytystä. Hyvinkin yksinkertaisia keinoja, joilla voi olla todella vaikuttavat seuraukset! 

 

Huomasin myös, miten retriitti toi varmuutta ja selkeyttä kumppanilleni hänen roolistaan synnytyksessä. Mielestäni hyvin tärkeä osa kurssilla olikin synnytyskumppanin merkityksestä puhuminen ja sain myös vahvistusta itselleni, että uskallan ilmaista omat tarpeeni ja luottaa siihen, että kumppanini on synnytyksessä tukenani. Retriitin jälkeen yhteiseksi iltarutiiniksi tulikin rebozo-harjoitusten tekeminen tai rentoutus-nauhojen kuunteleminen yhdessä. Retriitin jälkeen tunsin oloni selkeästi rentoutuneemmaksi ja luottavammaksi synnytyksen suhteen. Jotakin oli loksahtanut syvemmällä sisimmässä paikoilleen, käytännön suunnitelmat oli tehty ja visioinnit kirjoitettu ylös, nyt olikin vuorossa vain oksitosiinin täyteiseen synnytyskuplaan sukeltaminen. 

 

En olisi voinut kuvitella parempaa synnytysvalmennusta kuin Rennompi Synnytys-kurssi. Kurssilla kävimme läpi olennaiset asiat synnytyksen fysiologiasta ja kohdun toiminnasta ja käsittelimme synnytystä kokonaisvaltaisena, luonnollisena perhetapahtumana. Retriitissä olimme myös hyvin paljon pyhän äärellä. Pyhyyden, joka on aina läsnä uuden sielun tälle puolen saattamisessa ja joka on jäänyt kulttuurissamme liian vähälle huomiolle. Uskon, että jokainen raskaana oleva nainen kuitenkin tunnistaa tämän, kasvaahan hänen sisällään uusi ihme, ihmisolento!

 

Myös tapa, jolla Malla puhuu raskaudesta ja synnytyksestä on hyvin voimaannuttava ja luo luottamusta oman kehon kykyyn synnyttää. Yksi mieleenpainuvimmista lauseista sateenkaari-rentoutuksessa olikin lausahdus ”raskaus & synnytys ovat luonnollinen osa elämääni”, josta tuli mantrani raskausaikana. Käytin myös paljon affirmaatioita raskausaikanani ja ne toivat voimaa ja vahvistivat luottamusta omaan kehoon. 

Sitten koitti lapsemme syntymäpäivä! Supistukset alkoivat yöllä, tämä oli täysin uusi tunne ja piti minut hereillä, sen verran napakasti alkoivat. Menin seuraavana päivänä vyöhyketerapia-hoitoon, jossa ilmoitin että jo supistelee mutta arvelin että ovat vain ennakoivia supistuksia, onhan tässä laskettuun aikaan vielä tovi. Kotiin päästyämme oli mieheni kuitenkin jo laittanut synnytysaltaan valmiiksi ja otimme vielä pihalla viimeisiä raskauskuvia yhdessä. En vieläkään uskonut synnytyksen käynnistyneen! Tyttäreni oli kuitenkin päättänyt saapua maailmaan tänä päivänä ja pian minullekin selvisi, että eivät nämä supistukset tästä enää laannu!

 

Mieheni perkasi edellisen päivän sienisaalista alakerrassa, kunnes sain pyytää hänet tuekseni synnytystilaamme. Siinä vaiheessa olin jo vaipunut synnytys-transsiin, joka vain kuljetti minua tällä tyttäreni syntymämatkalla~ Liikuin todella paljon, mihin asentoihin vain kehoni vaistomaisesti meni. Mieheni hieroi selkääni gua-sha kammalla ja alkoi jo pian järjestellä toivomiani käytännön asioita, mm. takkatulen & kynttilöiden sytyttämistä. Supistusaallot kävivät yhä voimakkaimmiksi ja sain jo todella käyttää hengitystä ja ääntä apunani. Yhtäkkiä omaksi yllätyksekseni tunsin vahvaa ponnistuksen tarvetta ja taisin saada sanotuksi miehelleni, että nyt voisi alkaa täyttää synnytysallasta. Synnytys oli edennyt nopeammin mitä luulin ja huomasin olevani siirtymävaiheessa. Kumppanini muistutti vähän väliä hengityksestä ja toi minulle juotavaa ja syötävää, jota en olisi itse tajunnut pyytää.

 

Kehoni ponnisti täysin itsestään sekä käytin kurssilla oppimaamme hengitystekniikkaa ponnistusvaiheeseen. En ehtinyt olla altaassa kauankaan kun tyttäremme syntyi maailmaan. Nostin itse tyttäremme vedestä syliini ja hän katseli meitä täysin puhtaana ja virkeänä.

Saimme synnyttää juuri niinkuin olimme visioineet ja lähes kaikki elementit, joita olin kirjoittanut synnytys-suunnitelmaamme olivat läsnä. 

Synnytys oli kerrassaan intensiivisin ja ihmeellisin, pyhin kokemus elämässäni! Minä synnyin äidiksi ja omalla voimallani synnytin, rakkaimpani läsnäolossa. 

Koko sydämestäni ja koko olemukseni voimalla haluan kiittää sinua Malla! Kiitos että avasit meille ovet rennompaan synnytykseen - ja tiedän, itsehän me sen teimme! Mutta olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta osallistua juuri Sinun hypnosynnytys-kurssille ja todella lämpimästi voin suositella tätä kaikille odottajille & heidän kumppaneilleen. Unelmien synnytyksen visiointi todella kannattaa ja rentoutumisen taito ei mene hukkaan missään tapauksessa. ;) <3 

~ Maria & Misha ~

 

 

malla@maamama.fi
0402 190 190

  • Facebook
  • Instagram