Täydellinen SynnytysKun saavuttiin synnytyssairaalaan, saatiin tietää, että amme on vapaana ja meidän kätilöksi sattui olemaan Helsingin paras vesisynnytyskätilö Johanna Honkanen. Hän teki sisätutkimuksen ja sisäisesti jonkun pienen "twistin", koska vauva oli liian ylhäällä vielä. Lisäksi Johanna käytti pari erilaista rebozo tekniikka, jotta lantio olisi rentona ja vauva olisi oikeassa asennossa. Sen jälkeen siirryin ammeeseen.

 

Ammeessa hengitin syvään sisään ja ulos jokaisen aalton aikana. Välillä oli voimakkaampia aaltoja, välillä heikompia. Puolisoni oli koko ajan vieressäni. Aaltojen välissä halailtiin ja pussailtiin, oli niin ihana ja onnellinen olo. Aaltojen aikana toistin koko ajan mielessäni positiivisia afirmaatioita, erityisesti sellaista lausetta: jokainen aalto tuo vauvaa lähemmäs... Se antoi tosi paljon voimaa. Heti kun lapsivesi meni, tuli syntymävaihevaihe. Hengitin vielä voimakkaammin ja vauvani syntyi kuin itsestään, ei mun tarvinnut mitenkään ponnistaa, hän liukui sieltä veteen Oli ihan mahtava tunne! Niin paljon iloa ja rakkautta koko synnytyssalissa!

 

Johanna ei koskenut muhun missään vaiheessa kun olin jo ammeessa, sain olla rauhassa omassa kuplassa ja hengittää. Hän ei neuvonut mua missään vaiheessa, koska hän näki, että mulla on tilanne hallussa, että kuuntelen omaa kehoa ja luotan itseen. Koko synnytyksen aikana kuuntelin rauhoittavaa musiikkia. Synnytyshuoneessa ja ammehuoneessa oli koko ajan hämärä valo ja tosi rauhallinen ilmapiiri. Mulla oli tosi turvallinen ja hyvä olo koko synnytyksen aikana. Mulla oli paras tiimi ikinä!


Voin sanoa, että mulla oli ihan täydellinen synnytys! Tuli vain pienen pieni repeämä, johon yksi tikki laitettiin. Meillä oli myös vapaaehtoinen doula synnytyksessä mukana, mutta ei hänelläkään ollut mitään tekemistä, hän vaan seurasi koko synnytystä eikä puuttunut mitenkään siihen ja oli tosi kiitollinen, että sai olla mukana, koska hän ei ole ollut ennen vesisynnytyksessä.

Raskauden aikana kävin MaaMaman Rennompi Synnytys -kurssilla, josta sain tosi hyvät eväät synnytykseen. Pääsin irti kaikista synnytykseen liittyvistä peloista, opin syvään hengittämään ja sain muita hyviä vinkkejä rentoutumiseen, josta parhaat olivat sateenkaarirentoutus sekä synnytysafirmaatiot, joita kuuntelin joka päivä. Sateenkaarirentoutusta kuuntelin kotona juuri ennen synnytyssairaalan menoa. Synnytyksen aikana pyörivät mielessäni synnytysafirmaatiot ja ajattelin koko ajan, että kohta nähdään oma ihanaa vauva!

Suosittelen kaikille Rennompi Synnytys -kurssia! En olisi ikinä uskonut, että synnytys voisi olla niin ihana. Ei käynyt edes mielessä ottaa mitään kipulääkkeitä. Oikea hengitys ja rentoutus ovat tärkeimmät asiat synnytyksessä, juuri niistä sain tietoa Rennompi Synnytys -kurssilta ja otin ne heti käyttöön.

Kiitos Malla!

Raskauden alkuaikana tiesin heti, että tällä kertaa haluan kokeilla vesisynnytystä. Kuvittelin usein mielessä, miten synnytys menee. Ajattelin ja kuvittelin vain positiivista: helppoa ja ihanaa synnytystä. Ja niin myös kävi!

 

 

malla@maamama.fi
0402 190 190

  • Facebook
  • Instagram